• Email Address: info@centraalbureaumobiliteit.nl

Centraal Bureau Mobiliteit is in staat uw arbeidsmarktvraagstuk om te buigen naar een oplossing. Of het nu gaat om een langdurig zieke medewerker (tweede spoor), om outplacement, of omdat u door een reorganisatie afscheid moet nemen van (een) boventallige medewerker(s). Ook kunt u bij ons terecht voor advies over de invulling van de (binnenkort verplichte) transitievergoeding of uw doelstelling tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Wij zijn expert op het gebied van:

  • Jobhunting
  • Outplacement
  • Werving en selectie
  • Leerwerkarrangementen met baangarantie
  • Interventie tweede spoor
  • Bemiddeling en begeleiding

Door ons grote netwerk van bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en overheden zijn wij sterk in onze unieke werkgelegenheidsconcepten. Enkele voorbeelden: Wij beschikken over leerwerkarrangementen, waarbij uw medewerker door middel van een (korte) opleiding en/ of werkervaring aan de slag kan met een contract bij een nieuwe werkgever!  Door onze accountmanagers en jobhunters, worden actief banen uit de markt gehaald, alvorens deze vacant komen en dus beschikbaar komen voor elke sollicitant! Wilt u meer informatie over onze unieke concepten en visie, dan kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers op telefoonnummer 085-8640200

Re-integratie spoor 2

2e spoor

Re-integratie 2e spoor start wanneer er sprake is van langdurig ziekteverzuim, waardoor de medewerker zijn eigen werk niet meer kan uitvoeren. U heeft helaas ook geen ander passend werk voor de medewerker. Een vervelende situatie, dus wat kunt u doen? Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de re-integratie van uw medewerkers. U moet zich daarbij houden aan de eisen van het UWV, waaronder het opbouwen van een compleet en correct re-integratiedossier.

Centraal Bureau Mobiliteit biedt u de expertise van onze specialisten, niet alleen op het gebied van wetgeving en de toetsingseisen van het UWV, maar ook expertise vanuit haar netwerk in het bedrijfsleven, verzekeringswezen en overheden. Ons doel is tweeledig: uw medewerker begeleiden naar een nieuwe baan en u als werkgever te behoeden voor loonsancties en andere hoge extra kosten. Iedere medewerker krijgt naast een mobiliteitscoach ook een eigen jobhunter. De jobhunter gaat op basis van het zoekprofiel actief op zoek naar kansen. Daarnaast opent hij deuren bij werkgevers voor werkervaringsplaatsen, proefplaatsingen en mogelijkheden tot detachering. Ook onze accountmanagers weten in hun grote netwerk banen te vinden, nog voor ze op de markt beschikbaar komen.