• Email Address: info@centraalbureaumobiliteit.nl

Meer resultaat bij inzet transitievergoeding tijdens het dienstverband

by CBM 0 comments

NIEUWS

Vanaf 1 juli 2015 hebben alle werknemers met een dienstverband van 2 jaar of langer recht op een transitievergoeding. De transitievergoeding is bedoeld om de overgang naar ander werk kansrijker te maken. Wat veel werkgevers nog niet weten is dat de transitievergoeding al ingezet kan worden tijdens het dienstverband!

Met name voor werknemers die langer in dienst zijn of moeten uitkijken naar andersoortige functies is het belangrijk zorgvuldig te kijken naar de besteding van de transitievergoeding. Immers, het risico is dat wanneer de transitievergoeding wordt uitgekeerd bij beëindiging van het dienstverband, deze vergoeding sneller in de huishoudpot verdwijnt omdat de werknemer zelf invulling mag geven aan de bestemming van de vergoeding. En dit is een logische gedachte, elke cent is meegenomen als je terugvalt in de WW of WIA. Deze groep werknemers zijn echter vaak niet geholpen met de korte termijnoplossing van cashen, maar zullen meer baat hebben bij begeleiding naar een duurzamer carrièreperspectief. Hierin ligt een belangrijke rol voor de werkgever. Door bijvoorbeeld al voor de beëindiging van het dienstverband te investeren in de transitievergoeding (deze kosten mogen verrekend worden met de uiteindelijke transitievergoeding, mits dit voorafgaand schriftelijk is overeengekomen met werknemer) ondersteunt u uw medewerker in een zo vroeg mogelijk stadium in het transitieproces en vergroot u de kansen voor de werknemer op de arbeidsmarkt. Enkele voorbeelden: Door het inzetten van een loopbaanonderzoek helpt u uw medewerker richting te geven aan zijn ambities.  Cursussen en opleidingen ter kennisbevordering (niet functie-gerelateerd) kunnen uw medewerker helpen in aanmerking te komen voor een andere functie. Ook kunt u denken aan een Outplacementtraject, waarin de werknemer begeleid wordt in een resultaatgericht traject naar een andere baan. Door in te zetten op bewust transitiebeleid geeft u uw werknemer handvaten en bagage mee om met meer vertrouwen en een kansrijkere positie de arbeidsmarkt tegemoet te treden.     Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen met onze adviesdesk 085 8640200 Jacqueline Koning Centraal Bureau Mobiliteit

Onze nieuwe brochure is uit!

by CBM 0 comments

NIEUWS

Download hier de informatie over Centraal Bureau Mobiliteit:   Folder CBM

Buschauffeur (opleiding met baangarantie) – GESLOTEN

by CBM 0 comments

Vacatures

Bent u geïnteresseerd in deze functie en u bevindt zich in een uitkeringssituatie (ww, wwb, zw,wao of wajong) of u dreigt werkloos te worden en voldoet u aan de onderstaande selectiecriteria?

 • U bent 21 jaar of ouder
 • U bent in het bezit van rijbewijs B
 • U heeft minimaal 1 jaar rijervaring
 • U kunt een bewijs van goed gedrag overhandigen
 • U bent gemotiveerd
 • U bent fysiek in staat om te werken
Neem dan contact met ons op via info@centraalbureaumobiliteit.nl voor meer informatie.

Neem contact op voor vragen

 • Speelkamp 28
  3831 PE LEUSDEN
 • Phone: 085-8640200
 • Email Address: info@centraalbureaumobiliteit.nl

Uw naam *

Uw email *

Onderwerp

Uw bericht

Social Media